perjantai 23. syyskuuta 2016

Syksyn kuulumisia
Syksy on jo pitkällä ja aika on mennyt nopeasti, mukavissa merkeissä. Nappi on nyt jo 20 vkoa ja kasvanut tasaiseen tahtiin. Nappi on tosi kiva luonteeltaan, ei tee kovin paljon tuhoja yksin ollessaan, jotain pientä on nakerrellut, mutta sehän kuuluu asiaan. Ja muutenkin Nappi on aika miellyttämisenhaluinen. Pojat tulevat mukavasti toimeen, ulkona juoksevat riehakkaasti ja leikkivät leluilla, mutta yleensä sisällä ovat nätisti. Nappi on myös melkolailla sisäsiisti, katsoo ovelle kohottaen päätä vähän ylöspäin, jos haluaa päästä takapihalle :)

Namun kanssa on aloitettu uusi harrastus eli jälki (Espoon pelastuskoirien järjestämä eli sama, jonka raunioryhmässä treenataan). Siinä etsitään kadonneen ihmisen tavaroita ja opitaan ilmaisemaan ne ja sitten jäljen lopusta pitäisi löytyä tämä kadonnut ihminen. Treenejä on ollut vasta pari kertaa, aloitimme esineen merkkaamisella kuonolla, ensin esineen ollessa kädessä ja sitten maassa "ruudussa". Sitten, kun se sujuu, niin teemme useita ruutuja ja lopulta ruudusta jälkeä, johon laitetaan niitä etsittäviä esineitä. Namu selvästi tykkää tästä, kun saa käyttää nenää :D ja on ollut todella keskittynyt treeneissä.

Napilla on alkanut Veikkolan koirakerhon järjestämä pentukurssi, siinä on myös Napin kaksi veljeä, Masi ja Redi. Aiemmin olemme aloittaneet jo perusteita treenaamaan Napin sisarusten kanssa, kun Tennarin omistaja on toko-ohjaaja :)

Nappi on aloittanut myös noutokurssin, jonka pitää Minsu Rauramo Koirakoulu Visiossa. Olemme harjoitelleet damin kantamista, nopeaa ylösottoa ja palautusta käteen sekä viime viikolla pillipysäytystä ja tällä viikolla On Off:a eli omistajat istuivat jakkaralla ja odotettiin, että koirat rauhoittuvat ja sitten pääsivät nopealla tempolla tekemään jotain osaamaansa kivaa juttua yksi kerrallaan. Sitten taas takaisin omalle paikalle rauhoittumaan. Nappi on omaksunut tehtävät todella hyvin ja nopeasti :) Nappi onkin ainut pikkupentu kurssilla, toiset (labukka, tolleri ja kihara) ovat vuoden ja kahden välillä.

Paljon ollaan tehty metsälenkkejä ja käyty Napin ja välillä myös Namun kanssa eri paikoissa tutustumassa uusiin asioihin. Kivasti on mennyt! Olen onnekas, kun minulla on nyt kaksi tolleria kotona :) <3

Lisäilen kuvia tänne myös takautuvasti ja yritän nyt päivitellä blogia taas säännöllisemmin.Mukavaa syksyä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti