NOU / Nome / WT

02.08.2015

Olemme käyneet treenaamassa Tomi Sarkkisen luona muutamia kertoja kevään ja kesän aikana sekä Ulla Pihlajan järjestämillä kursseilla. Ollaan myös treenattu lähes joka viikko vaakuilla alkukeväästä asti porukalla. Pääsääntöisesti on mennyt hyvin, välillä vaakut kiinnostaa enemmän ja toisinaan vähän vähemmän. Pupua ollaan otettu vain pari kertaa ja on tuonut senkin. Vesinoutoja ollaan tehty muutamia kertoja lokilla ja allilla, tällä viikolla myös sorsalla. 

Tällä viikolla sitten keksin, että voisihan sitä yrittää päästä Fasaanitaippareihin. Niinpä sulatin fasun ja sorsan treenejä varten. Sorsa haettiin vedestä, se on siitä kiva, kun ei ole niin iso. Ainut huono puoli on, että se ei näy vedessä niin hyvin kuin lokki. Fasaanitaippareissa vesilintuna on sorsa tai telkkä. Telkkä olis ehkä parempi kokeessa, etenkin, jos se on koiras, kun siinä on valkoista :)

Mutta fasaani oli Namun mielestä tosi ihana. Viimeksi Namu on nähnyt fasaanin lähes neljä vuotta sitten ja silloin lähti kuskaamaan sitä karkuun, pois toisten sisarusten luota :D  Nyt treenikaveri kävi viemässä fasun piiloon, eli ei motivoitu heittämällä. Ja sieltähän Namu sen löysi ja toi innokkasti mulle, kantaen hyvällä otteella ja palautus tuli suoraan käteen :) Tehtiin pari kolme noutoa ja ne meni aina yhtä hienosti. Vielä jäi into päälle ja jopa hyppi mua kohti, kun pidin fasua ylhäällä :)  Ei muuta kuin uudet treenit ensi viikolla :) ja ilmo menemään kokeeseen, Vielä ehtii treenata, kun koe on vasta syyskuussa, jos päästään mukaan.

Jutut treeneistä löytyy etusivulta, mutta alla muutamia kuvia kuitenkin. Klikkaamalla kuvia saat ne isommiksi.


                                        16.04.2015 Treeneissä Sarkkisella:                                        07.05.2015 Treeneissä Sarkkisella:                                        11.05.2015 Treeneissä Sarkkisella:                   Tomilla oli Lazlo häiriökoirana mukana treeneissä                                       19.05.2015 Lokki- ja varistreeneissä Sarkkisella:
04.06.2015 Vaakkutreeniä Nuuksiossa:

                                        24.06.2015 Vaakkutreenien jälkeen Nuuksiossa

25.06.2015 Vesitreeniä Vaakkoissa allilla ja damilla:

Riemu ja Namu treenin jälkeen
Riemu* * * 

31.08.14

Olimme Nurmijärven alueyhdistyksen järjestämällä WT-kurssilla Tomi Sarkkisen luona.
Koulutus oli ALO-tasoinen ja olimme aamupäiväryhmässä neljän muun osallistujan kanssa.

Tässä muutama kuva.
* * * * *

Su 1.9.13

Taipparit Raaseporissa (UMN:n järjestämät), tuomarina Tuija Hukkanen.

Tällä kertaa olin aamupäiväryhmässä, sen ilmoittautuminen oli jo 7.30.-8.00. Joten aikaisin saatiin tälläkin kertaa lähteä matkaan.

Namu mielessä pyöri jonkun kivan Nartun tuoksut ja pää tuntui olevan aika sekaisin.

Viimein oli meidän vuoro. Ensin oli lokin heitto rannalta ja se lokki oli todella lähellä rantaa.
Namu haukkui lokille aikansa, joten tuomari halusi nähdä hakeeko se lokin maalta. Ei hakenut :(
Joten siihen tyssäsi meidän koe. Tuloksena NOU0.

Ehkä ensi vuonna uudestaan.


* * * * *

La 17.8.13

Taipparit Heinolassa (Asikkala), tuomarina Maarit Nikkanen.

Meidän iltapäiväryhmän ilmoittautumisaika oli jo 10.30.-11.00., ja olimme paikalla n. klo 11. Silloin vasta kolmas ensimmäisestä ryhmästä oli menossa, huh huh, siitä tulikin sitten pitkä päivä. Odotusta tuli n. 5 tuntia ennenkuin oli meidän vuoro, aika älytöntä :/  Ja vettä satoi kiitettävästi.

Ensin oli lokin nouto. Ranta oli juuri samanlainen sammalikko, jossa treenasimme kasvattajan Tiinan ja muiden kanssa heinäkuussa ja silloin lokin nouto sujui oikein hyvin. Nyt Namu haukkui ensin rannalla eikä oikein lähtenyt hakemaan lokkia, joka oli heitetty todella lähelle. Sitten tuomari heitti toisen lokin maalle ja sen Namu sitten haki. Sen jälkeen se lokki heitettiin veteen ja Namu onneksi meni hakemaan sen. Toinen loikin heitto tuli veneestä laukauksen kera ja sen haussa ei ollut mitään ongelmia.

Sitten oli hakuruudun vuoro. Heittolinnun kävi katsomassa, ei tuonut. Toi toisen linnun ja sitten vasta heittolinnun. Siihen jäi noudot, haku ei käynnistynyt toivotulla tavalla ja kanijälki jäi vielä haaveisiin.

Pettymys oli suuri, olihan Namu treeneissä tuonut jopa 8 vaakkua ja joka kerta hakenut lokin vedestä.

Tuloksena NOU0.

* * * * *

Pe 16.8.13

Pari viime viikkoa ollaan treenattu kahdestaan ja tiistaina 13.8. tein ensin valmiiksi hakuruudun, jonne tuli 6 varista ja yhden jätin heittolinnuksi. Sen jälkeen tehtiin vesinouto kahdesti lokinsiipidamilla ja sitten heti hakuruutuun, hienosti Namu haki damit vedestä sekä kuusi varista ruudusta :)

Nyt sitten jännätään huomisia taippareita Heinolassa (Asikkala), tuomarina Maarit Nikkanen. Toivottavasti ei ihan hirmuisesti sada eikä ainakaan ukkosta.


* * * * *

Ti 23.7.13

Taipparitreeniä Saarijärvellä Miljan ja Taran kanssa. Nyt löysimme taas erilaisen paikan hakuruudulle, oli sammalta, upottavaa pohjaa, saniaisia, kaatuneita puunrunkoja ja ihan normikangasmetsää.

Tällä kertaa laitoimme muutaman vaakun selkeästi kauemmas, ainakin 50 metrin päähän lähetyskohdasta. Kaikkiaan kahdeksan vaakkua.

Namu haki ensin heittovaakun. Sen jälkeen toi kauimmaiset vaakut hienosti. Yhteensä haki viisi vaakkua, jotka pyysin.

Lopuksi teimme vielä molemmille markkeeraukset kauas, ensin Namu ei löytänyt sitä ja pyysin takaisin. Uusi heitto eri paikkaan ja sitten löytyi hienosti.

Tara teki myös hyvin töitä hakuruudussa ja haki myös markkeerausvaakun hyvin.

Namu palauttaa hyvin käteen, pintapuolinen ote edelleen usein, mutta silti pari vaakkua palautui taas hyvällä otteella :)

Nyt on sitten kolmiin taippareihin ilmoittauduttu, 17. ja 18.8. sekä UMN:n omiin 31.8.-1.9. Saas nähdä mihin pääsee mukaan, toivottavasti johonkin.

* * * * *

La 20.7.13
Nyt vuorostaan ajelimme Salon seudulle treenaamaan, mukana menossa olivat Heidi ja Inka (Namun sisko) sekä Tiina, Camilla ja heidän 8kk vanha ihana Abby :)


Löysimme kivan pienen järven, Laihajärvi, jonka viereen saimme tehtyä hakuruudun. Aloitimme kuitenkin vesinoudolla. Ranta oli pehmeää sammalikkoa ja ylösnousu oli haasteellinen. Namu kuitenkin suoriutui lokin noudosta erinomaisesti, kuten myös Inka ja Abby.

Sitten oli hakuruudun vuoro, heti siis oman vesinoudon jälkeen. Namu pääsi sinne ensimmäisenä ja toi pyydetyt kolme vaakkua. Sitten annettiin vuoro tytöille. Heidän jälkeen Namu pääsi takaisin hakuruutuun, jossa oli nyt jo paljon uusia hajuja. Sitten Namu toi pyytämäni kuusi vaakkua :)

Lopuksi vedimme vielä kanijäljet kaikille koirille. Namu lähti hienosti jälkeä pitkin ja palautti kanin hienosti käteen. Tytöt lähtivät jäljelle, mutta palautus jäi vielä vaiheeseen.

Päivä oli tosi kiva ja ilmakin suosi treenaajia, ei ollut liian kuuma, kuitenkin aurinko paistoi
eikä satanut :)


Kuvia löytyy etusivun jutusta, joka on ilmestynyt 21.7.13.
Tässä muutama, kuvat Tiina ja Camilla Schleutker.
* * * * *

Ti 16.7.13

Sunnuntaiteenit vaihtuivatkin tiistaille. Taas treenattiin Miljan ja Taran kanssa, tällä kertaa Halkolammella ja tehtiin hakuruutu vaakuilla.

Namu teki hienoa työtä ja haki kaikki pyytämäni vaakut :) Lopuksi vielä pari markkerausta selkeästi kauemmaksi ja hyvin Namu suoriutui niistäkin tehtävistä.


* * * * *

Ke 10.7.13

Eilen treenattiin uudessa paikassa, Saarijärvellä Espoossa, iso metsäalue ja iso järvi, todella rauhallinen paikka, mitä nyt kaksi touhukasta tolleria juoksemassa siellä täysiä :)

Tehtiin hakuruutu vaakuilla, kuusi ruutuun ja yksi heittolintuna. Sitä ennen kuitenkin uitin Namun, tosin siipidami jäi autolle, joten sen tilalla oli lelu. Sen jälkeen mentiin heti ruutuun, matka siis veden ääreltä ruudun aloituskohtaan oli tosi lyhyt. Ja Namu ei mennyt pyörimään ruutuun vaikka oli märkä :)

Tällä kertaa Namu ei tuonut ensimmäiseksi heittolintua, juoksi sinne kyllä, mutta nyt ei myöskään koskenut siihen vaan lähti etsimään toista lintua, jonka sitten palauttikin hyvin. Namu haki ruudusta kuusi vaakkua, joista yksi oli kuitenkin se heittolintu :) Jee!! Yhden vaakuista otti suuhun jopa todella hyvällä otteella ihan keskeltä :)

Lopuksi tehtiin Namulle vielä markkeeraus samalla heittolinnulla samaan kohtaan hakuruutuun ja sitten haki sen hienosti. Sitten vielä toinen markkeeraus vieraalla vaakulla eri kohtaan ja sekin palautettiin suoraan käteen :)

Taran jälkeen ruutuun jäi kolme vaakkua, joista Namu haki pyynnöstä vielä kaksi.

Aivan loistavaa työtä Namulta! Tästä innostuneena ilmoittauduin jo taippareihin, 17.8. Salon seudulle ja 18.8 Asikkalaan, toivottavasti mahdutaan jompaan kumpaan mukaan. Seuraava mahdollisuus on sitten UMN:n järjestämissä taippareissa 31.8-1.9. Raaseporissa.

Sunnuntaina uudet treenit :)

* * * * *

Ti 2.7.13

Tänään taas treenattiin taippareihin, Milja Taran kanssa mukana.

Tällä kertaa laitettiin hakuruutuun 6 vaakkua + heittolintu. Heittolinnun kanssa oli tulla ongelma, kun Namu kävi ensin napsimassa siivestä, mutta jättikin maahan ja meinas lähteä kattelemaan muita lintuja. Komensin hakemaan ja sitten toi sen vaakun mulle käteen. Sen jälkeen ei ollut mitään ongelmia ja toi seuraavat 5 vaakkua suoraan käteen. Se heittolintu oli jo parhaat päivänsä nähnyt ja se oli sen vaakun viimeinen tehtävä ;) Tämä oli muuten ensimmäinen kerta, kun olen pyytänyt hakemaan noin monta. Hieno Namu :) Ja molemmat koirat ovat edistyneet todella paljon, saadaan olla tyytyväisiä hienoihin koiruleihin.

Sitten vedimme vielä kanijäljet, ensin hieman haisteli kania ja ihmetteli, mutta toi sen suoraan käteen.
Tehtiin vielä lopuksi ihan lyhyt jälki ja nyt ottaminen oli nopeampaa ja palautus myös täydellinen. Molemmilla kerroilla Namu meni hienosti jälkeä pitkin kanille :)

Ensi kerralla treenataan ihan uudessa paikassa, katsotaan mitä koirulit siitä tykkäävät :)

* * * * *

Ti 25.6.13

Treeneissä mukana Milja Taran kanssa, tehtiin hakuruutu vaakuilla ja laitettiin vielä pari siipidamia joukkoon, yht. siis 7, joista yksi markkeeraukseen. Namun vuoro oli ensin, tällä kertaa ei ottanut mitään häiriötä Tarasta, joka odotteli hieman kauempana omaa vuoroaan. Palautukset tulivat suoraan käteen yhtä reippaalla vauhdilla kuin lähti etsimään :) Kolme löysi heti, neljättä joutui etsimään kauemmin, toi kuitenkin ja lopetin sitten siihen. Into oli kova, selkeästi on nyt jotain tapahtunut pikkutollon pääkopassa :)

Treenien jälkeen koirulit pääsivät vielä uimaan :)

* * * * *

Ma 24.6.13 olimme Karjalohjalla mejäilemässä, josta löytyy juttu omasta osiosta. Mutta niiden treenien jälkeen tehtiin vielä muutamia vesinoutoja Katin ja Tino-tollerin kanssa, kun koirilla ja meillä oli intoa treenata.

Mökillä oli kolme erilaista rantaa, josta ensimmäisenä mentiin kalliolta luiskaa pitkin veteen, Namu meni hienosti epäröimättä, sitten oli normi hiekkapohjainen ranta. Luulin, että Namu olisi todellakin mennyt hakemaan lokinsiipidamin suoraan helpointa reittiä, mutta valitsikin hypyn kiveltä :)
Lopuksi vielä heitettiin lokinsiipidami kaksi kertaa soutuveneestä, lähtö sekä palautus kaislikon läpi. Hienosti meni.

Video tuosta jälkimmäisestä noudosta, jonka lisääminen ei sitten onnistunut... Mutta nyt on linkki siihen, jonka onnistuin lisäämään facebookiin kuitenkin :)

https://www.facebook.com/photo.php?v=10151756548002122&l=2453672848637833178* * * * *

Juhannuksen kunniaksi sulatin Namulle kanin ja vedin pienen jäljen. Hyvin lähti hakemaan, ensin haisteli tarkkaan ja katsoi näkeekö kukaan/onko joku jossain? ja palautuksessa hieman haluaisi omia sen itselleen, mutta sain sitten tuomaan sen minulle :)

Pari videota noudoista.

* * * * *

Ti 18.6.13

Tänään taas treenattiin taippareihin, mukana menossa Namun lisäksi Milja ja Tara-tolleri sekä Suvi ja Nala-tolleri :)

Ensin otettiin markkeeraukset tutulla vaakulla, sitten vieraalla vaakulla ja sitten vielä kahdella vaakulla markkeeraukset. Hyvin tuli palautukset suoraan käteen, välillä siivestä tuoden, mutta parempi ote jo :)

Sitten otimme lopuksi vielä hakuruudun dameilla, joissa osassa oli siivet kiinni. Namu toi hienosti 6/8 eli sen mitä pyysin etsimään :) Yhtään kuvaa en muistanut treeneistä napata, ens kerralla sitten.

* * * * *

Eilen tiistaina 11.6. treenattiin taas noutoja Miljan ja Tara-tollerin kanssa Halkolammella. Ensin markkeeraus pari kertaa tutulla vaakulla ja sitten sama vieraalla vaakulla sekä muistinoudot molemmillla. Palautukset tulivat hienosti suoraan käteen :)  Sitä ennen olin jo käyttänyt Namun uimassa, tällä kertaa hyppy veteen suoraan pitkospuilta, itse astuin hieman sivuun ja kastelin lenkkarit ja toinen melkein upposi veteen :) Onneksi oli kumpparit autossa, niin ei tarvinnut märissä kengissä treenailla. Treenien lopuksi koirulit pääsivät vielä uimaan pallon perään. 

* * * * *

Tollerileirillä Himoksella 7.-9.6.13 osallistuimme NOU-koulutukseen, kouluttajana oli Veli-Matti Atti Häyrinen. Teimme muistinoutoja ja markkeerauksia dameilla ja vaakulla sekä vesinoutoja lokilla. Kurssi oli erittäin hyvä, monipuolinen ja antoisa sekä positiivinen, uusia treenivinkkejä on nyt takataskussa :) Etusivun uutisissa pidempi juttu leiristä :)

Taipparitreenit jatkuvat koko kesän pienellä porukalla.                                                                  Luoksetulo 11.6.13
 Vaakun nouto, hieman pintapuolinen ote, mutta perille tulee 14.5.13.
Vaakun nouto lumesta 16.4.13


2 kommenttia:

  1. ote tosiaan hiukan pinnallinen ;) Mutta ylösotot spontaaneja ja palautukset sulle asti, hyvä. Yhdessä videossa näki, että teki kivaa hakua sopivalla vauhdilla. Kyllä uskon sen NOU1:n jossain vaiheessa napsahtavan!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, toivotaan toivotaan, vaan ehditäänkö tänä kesänä... :)

    VastaaPoista