TOKO ja Rallytoko

Tänään, 9.4.16 olimme kolmansissa RT-kisoissa Lahdessa, tuomarina Heikki palosaari ja häiriöt olivat taatttuja, sillä hallissa oli kolme luokkaa menossa yhtäaikaa :D Mutta tulihan se hyväksytty tulos :) Saimme 87 p. ja sen myötä myös RTK1:sen eli koulutustunnuksen ALO-luokasta ja samalla siirryimme AVO-luokkaan. Tuomari oli kirjoittanut arvostelulomakkeeseen "Kivasti meni :)".

* * * * *

Eilen 5.3.16 kävimme toisissa RT-kisoissa, jotka pidettiin Kauppakeskus Tuuloksen parkkihallissa, järjestäjänä Tuuloksen Koirakerho ja tuomarina oli Pia Heikkinen. Saimme onneksi hyväksytyn tuloksen vaikka emme pisteillä juhlineetkaan, pisteitä 74 /100 p. ja tuomari sanoi vielä, että hyvin klaarasit homman, vaikka koiralla oli välillä ihan muut asiat mielessä ja olikin kirjoittanut arvostelulomakkeeseen: Huomio ajoittain muualla. Koiran kuunnellessa, täsmällistä osaamista, :D
Nyt sitten yksi hyväksytty tulos vielä ja saadaan RT-koulutustunnus ALO-luokasta.

* * * * *

Eilen lauantaina 13.2.16 kävimme rally-tokon möllikisoissa Lohjan Koirakeskuksessa ja tulokseksi saatiin 85 p. / 100 p. Virheitä tuli ohjaajan mokista eli taluttimen pituudesta, rata oli  sydämen muotoinen :) ja sitten tänään sunnuntaina, Ystävänpäivänä, korkkasimme viralliset rally-tokokisat saaden hienosti 95 p. / 100 p. ALO-luokassa. Tuomarina oli Hannele Pirttimaa, kisajärjestäjänä ERTTI eli Etelärannikon tassutiimi ry. Koe pidettiin Veikkolassa Piskipajalla. Tästä on mukava jatkaa ja seuraava koepäiväkin on jo katsottu valmiiksi. Ratapiirros ja tarinaa etusivun puolella 14.2.16.

* * * * *

Nyt ollaan viimeinkin menossa Rally-tokon jatkokurssille Koirakoulu Kompassiin. Se alkaa 21.01.15 ja kestää 5 krt. Printtasin rally-tokon kyltitkin muistin virkistykseksi ennen kurssia :)

Toko-treenit ovat koko ajan parantuneet Piskipajalla, kyllä säännöllisen treenaamisen huomaa. Toisella puolella (aidat välissä) treenaa samaan aikaan palveluskoiria (Howavartteja) ja sieltä kuuluu jos jonkinlaista ärinää ja purinaa, kun ohjaajat retuuttavat vetolejuja niiden kanssa. Aluksi Namu olikin ihmeissään omituisista äänistä, kun ei edes näe mikä ne aiheuttaa. Mutta koko ajan sekin häiriö alkaa olemaan normijuttuja vaan, joista ei kannata hötkyillä :)

* * * * *

5.10.14

Tokon hallikausi alkoi maanantaina 29.9. Piskipajalla Veikkolassa. Se on siitä kiva halli, että siellä ei kaiu lainkaan. Ryhmässä on viisi koirakkoa ja se on omatoimista harjoittelua. Katsotaan mitä se tuo tullessaan, kun päästään säännöllisesti harjoittelemaan häiriössä.

* * * * *

ti 15.10.13

Rallytokon toisella kerralla oli vain kaksi koirakkoa, sepäs oli mukavaa :)

Harjoittelimme kylttejä, pujottelua, erilaisia kiertoja, eteen istumista sekä sivulle tuloja ja seuraamista. Namu meni oikein hyvin :)

* * * * *

ke 9.10.13


Tänään osallistuimme Koirakeitaan järjestämälle teemaillalle, teemana oli ALO-luokan liikkeet kokeenomaisesti suoritettuina. Namun lisäksi paikalla oli kaksi muuta koiraa, molemmat tyttöjä :)

Nyt päästiin harjoittelemaan lievässä häiriössä ilman hihnaa. Namu lähti toisten koirien luo, kun tuli luoksetulon vuoro. Tässä liikkeessä se on pari kertaa aiemmin karannut lähiaikoina. Namu pysyi paikoillaan niin kauan, kunnes pyysin sivulle, lähti ensin tulemaan kovaa ja sitten kurvasikin toisten luo. Mutta nyt saatiin korjattua tilanne ja sain Namun takaisin ja saatiin onnistuneita suorituksia. Huomasimme, että muissa jättävissä liikkeissä Namu ei lähtenyt muiden luokse. Olipa tosi hyvä kouluttaja ja saatiin harjoitella juuri oman koiran koulutustason ja -tarpeen mukaan.


Kaksi teemailtaa vielä jäljellä, siellä aiheina Ei käsky (luopuminen), paikallaolo sekä nouto :)

* * * * *

ti 8.10.13

Tänään alkoi 5 kerran rallytokon alkeiskurssi, kurssilla oli yht. 4 koirakkoa, juuri sopivasti häirötä tänhetkiseen koulutustasoon nähden :) Harjoittelimme paikallaoloa makuullaan sekä istuen ja siitä sitten koiran ympäri kiertämistä, Namu pysyi hienosti paikoillaan. Sitten harjoittelimme seuraamista myös hidasta seuraamista, eteen istumista sekä sivulle tuloa edestä ja takaa kiertäen.

Tämä oli tosi kivaa, Namukin selvästi tykkäsi hommasta ja käyttäytyikin oikein mallikelpoisesti :)


* * * * *

Rallytokon alkeiskurssi alkaa tiistaina 8.10.13. 5 krt, järjestäjänä Koirakoulu Taitoa Tassuihin Helsingissä.

* * * * *

22.9.13

Kesän jälkeen ollaan jatkettu käymistä maanantaisin Malminkartanon tokokentällä ja harjoiteltu malttia, ei siis tehdä mitään - treeniä, ollaan vaan ja katsotaan muita. Välillä sujuu hyvin ja välillä tuntuu olevan melko vaikeaa Namulle vain olla paikallaan. Harjoitusta lisää.

Nyt ollaan myös käyty pari kertaa tiistaisin Nurmijärven alueyhdistyksen tokokentällä Klaukkalassa omatoimiryhmässä ja sitä jatketaan vielä pari viikkoa, kunnes alkaa Rallytoko-kurssi lokakuussa.

Eilen lauantaina kävimme möllitokoilemassa Viikissä Helsingissä. Samassa paikassa oli myös MatchShow, joten porukkaa oli reilusti ja tosi paljon häiriötä. Viimeksi, kun olin samaisessa paikassa, niin tokoilut olivat kuitenkin erillään näyttelystä ja häiriötä selvästi vähemmän.

Nyt ei ollut malttia, paikallaan olossa nousi ylös, seuraaminen oli haahuilua ja en sitten ottanut ollenkaan hihnaa pois. Luoksetulossa sitten karkasi siitä huolimatta kehästä ja juoksi hihnan kanssa jonkun kivan shelttinartun luokse :/ ... Sen jälkeen ei ollut korvia ja hyppyynkään ei keskittynyt. Tuomari oli tosi kiltti :)

Luoksepäästävyys 10                                        x1
Paikalla makaaminen 6                                     x3
Seuraaminen kytkettynä 8,5                             x2
Seuraaminen taluttimetta 8                               x4
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9          x2
Luoksetulo 0                                                     x3
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9             x2
Estehyppy 5                                                      x2
Kokonaisvaikutus 6                                          x1

Pisteet yht. 129

* * * * *

21.7.13

Kesällä ollaan tokoiltu säännöllisesti maanantaisin Malminkartanon sirkuskentällä. Siellä kaverina on ollut usein Suvi ja Nala-tollotyttö. Nala on Namun mielestä aivan ihana :) Pari viimeistä kertaa ollaan päästy treenaamaan jo mukavasti vaikka häiriötä = Nala-tyttö on ihan kiitettävästi :) Luoksetulot onnistuvat todella hyvin, seuraamisen kanssa saa olla tarkkana, ettei hidasta tai ole liian irti sivulta. Jos seuraaminen menee ok, niin myös seisomaan jääminen sekä maahan meno sujuvat hyvin. Paikallaolokin on parantunut huimasti, lähinnä se, että malttaa olla hiljaa. Paikallaan on pysynyt kuitenkin hyvin.

Ollaan harjoiteltu myös kapulan noutoa, jossa itse nouto sujuu jo ihan hienosti. Siinä olen opettanut Namun tuomaan kapulan suoraan sivulle, joka on hieman välillä hakusessa, kun on tottunut palauttamaan kaiken suoraan eteen. Pientä ohjausta tarvitaan vielä siinä. Kaukokäskyjä maahan-istu-maahan ollaan myös harjoiteltu, vielä lyhyellä matkalla, mutta yleisesti ottaen ne sujuvat jo hyvin.

Suunnitteilla toinen mölli-toko, ehkä jo ensi viikonloppuna :)

* * * * *

Seuraava harkkatoko-koe alokasluokassa la 15.6.13 Koirakoulu Kompassissa.

Kompassin harkkatoko-koe muuttuikin treeniksi, kun muita ei tullut. Joten pidettiin treenit ulkona nurmikentällä ja tehtiin alo-luokan liikkeet, häiriötä oli ihan kiitettävästi mm. viereinen kävelytie ja muutenkin vieras paikka. Seuraamiset menivät haahuillessa, mutta itse liikkeet mukavasti :) ja luoksetulo erittäin hyvin. Pisteitä ei tällä kertaa jaettu, mutta sitäkin parempia treenivinkkejä sain tästä yksityistunnista :)

* * * * *                                              Maahan-istu-maahan-istu -harjoitus 14.5.1314.5.13 Pallon nouto ja tuominen eteen.
Kapulan nouto aloitettu myös ja sen tuominen suoraan sivulle :)
* * * * *

28.4. 2013

Tänään olimme ensimmäisissä epävirallisissa toko-kilpailuissa Helsingin Viikissä, kilpailut järjestivät Akateeminen karjakerho. Tuloksena 3. ja pisteitä 113.

1. Luoksepäästävyys 10
2. Paikalla makaaminen 0
3. Seuraaminen kytkettynä 7,5 kerroin 2 yht. 15
4. Seuraaminen taluttimetta 0
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 5 kerroin 2  yht. 10
6. Luoksetulo 10 kerroin 3 yht. 30
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5 kerroin 2 yht. 19
8. Estehyppy 10 kerroin 2 yht. 20
9. Kokonaisvaikutus 9

Pienet herpaantumiset toi parit nollat. Paikalla makaamisessa tuuli heitteli kuivia lehtiä nenän eteen, ensin Namu yritti saada niitä kiinni vain tassuilla huitomalla, mutta nousi sitten ylös, ei onneksi lähtenyt seikkailemaan muiden koirien luokse. Kävin komentamassa Namun takaisin maahan vähän lähempänä ja sitten pysyi hienosti paikallaan vaikka viereinen koira nousi ylös ja otti pari askelta eteenpäin. Toinen nolla tuli taluttimetta seuraamisesta. Olimme juuri menossa viimeiseen käännökseen, niin lähes vastapäätä kehän ulkopuolella oli valokuvaaja kyykyssä kuvaamassa ja Namun lähti sinne. Se oli Namun mielestä aivan ihana ihminen :) No harmi, koska muuten oltaisiin saatu siitä hyvä numero.
Taluttimessa seuraamisesta sitä ennen saatiin 7,5, vähän haahuilua. Sitten seuraava liike oli liikkeestä maahanmeno, eikä Namu ollut ihan vielä takaisin kuulolla, joten meni maahan vasta toisesta käskystä, siitä 5. Luoksetulosta sitten saatiinkin täysi 10 :) ja liikkeestä seisomaan jääminen 9,5. Ja sitten hyppy oli täydellinen :) , siitä 10, luoksepäästävyydestä myös 10 sekä kokonaisvaikutuksesta 9.


**************************************************************************************************

Uusi kilpailemaan tähtäävien toko-kurssi alkaa tänään 8.4.13 :)

Järjestäjänä:

Uudenmaan Noutajakoirayhdistys
2 kommenttia:

  1. Kivat videopätkät :) Teillähän on homma jo pitkällä, kun AVO-luokankin liikkeet menee noin kivasti!

    VastaaPoista
  2. Kiitti :) Koitetaan harjoitella jo ylempien luokkien liikkeitä, että pysyy into päällä, ruutua ollaan myös jo aloitettu.

    VastaaPoista