maanantai 29. kesäkuuta 2015

Mejä-kokeessa Vihtijärvellä, tulokseksi VOI 1

Namu kokeen jälkeen koepaikalla

Olimme eilen 28.6. Käyttöbassetit ry:n järjestämässä Mejä-kokeessa Vihtijärvellä. Pääsimme kokeeseen varapaikalta, se oli tosi kiva juttu. Kokeen maastot olivat Hiiskulan Kartanon mailla, ylituomarina oli Piia Kairenius ja toisena tuomarina oli Veijo Suoranta. 

Koe oli hyvin järjestetty ja ihmiset olivat oikein mukavia :) Mukava ja palkitseva viikonloppu siis kaiken kaikkiaan! Ja nyt On mahiksia saada vielä ne 2 VOI ykköstä tällä kaudella...päästäisiinpä vielä kokeisiin yrittämään.

Ilma oli molempina päivinä lämmin, sunnuntaina koepäivänä jopa kuuma, yli 20 astetta ja metsässä sen erityisesti huomasi. Lauantaina teimme AVO- ja VOI -jäljet jälkiparini kanssa, maastot olivat hyvät, ei mitään ryteikköä :) Kokeessa oli yht. 12 koirakkoa ja ryhmät jaettiin siten, että kummallakin tuomarilla oli 3 AVO- ja 3 VOI-koirakkoa. Itselläni oli opastettavana jälki no. 11 ja koejälkenä no. 12, joka tarkoitti sitä, että pääsimme koejäljelle vasta iltapäivällä, silloin olikin jo hellettä. Tuli pitkä päivä odottaa omaa vuoroa, kun olimme koepaikalla jo aamulla puoli kahdeksalta. Hyvin Namu jaksoi odottaa ja ilmeisesti osasi ottaa odotuksen levon kannalta, kun jaksoi hyvin oman koejäljen. 

Onneksi otin mukaan viilennysalustan autoon, kastelin sitä vielä kylmällä vedellä päivän aikana ja se todellakin oli viileä, nyt sille oli käyttöä. Kastelin Namun vatsan sienen avulla vielä ennen jäljelle lähtöä. Onneksi siellä oli myös ojia, joista Namu sai viilennystä :)

Jäljellä meni 30 minuuttia ja vauhti oli kuulemma oikein sopiva. Jäljen ikä oli 26 h.

Alla vielä koeselostus:

Hyvä ohjattu lähtö. Namu aloittaa tuulisella mäellä pääosin ilmavainuunsa turvautuen hieman aaltoilevan jälkityön, mikä muuttuu maavainuisemmaksi ja jälkitarkemmaksi maaston muuttuessa puustoisemmaksi, missä tuuli ei aiheuta voimakasta sivuvirtaa. Toisen osuuden alussa käy melko kaukana tarkistamassa mäyrän möyrimiset, palaa kuitenkin itsenäisesti takaisin jälkityöhön. Muut osuudet hyvin paria pientä sivupistoa lukuun ottamatta. Viimeisellä osuudella ennen kaatoa kuljetaan hieman jäljen sivussa, kuitenkin jäljen suuntaisesti sivutuulen takia. Makauksista merkkaa 2 hyvin pysähtyen, 2 nopeasti. Kaadolle tulee suoraan, pysähtyy ja jää viereen. Hyvä sopivavauhtinen jäljestys iltapäivän helteessä.

Tuomarina Piia Kairenius

Pisteytys lisätty Mejä-välilehdelle.Saatiin palkinnoksi hieno pyyhe
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti