sunnuntai 2. elokuuta 2015

Sorsa- ja fasaanitreeniä

Sorsan noutoa vedestä
 Meillä oli taas Nou-treenit tällä viikolla ja keksin, että voisihan sitä yrittää päästä Fasaanitaippareihin. Niinpä sulatin fasun ja sorsan treenejä varten. Sorsa haettiin vedestä, se on siitä kiva, kun ei ole niin iso. Ainut huono puoli on, että se ei näy vedessä niin hyvin kuin lokki. Fasaanitaippareissa vesilintuna on sorsa tai telkkä. Telkkä olis ehkä parempi kokeessa, etenkin, jos se on koiras, kun siinä on valkoista :)

Mutta fasaani oli Namun mielestä tosi ihana. Viimeksi Namu on nähnyt fasaanin lähes neljä vuotta sitten ja silloin lähti kuskaamaan sitä karkuun, pois toisten sisarusten luota :D  Nyt treenikaveri kävi viemässä fasun piiloon, eli ei motivoitu heittämällä. Ja sieltähän Namu sen löysi ja toi innokkasti mulle, kantaen hyvällä otteella ja palautus tuli suoraan käteen :) Tehtiin pari kolme noutoa ja ne meni aina yhtä hienosti. Vielä jäi into päälle ja jopa hyppi mua kohti, kun pidin fasua ylhäällä :)  Ei muuta kuin uudet treenit ensi viikolla :) ja ilmo menemään kokeeseen, Vielä ehtii treenata, kun koe on vasta syyskuussa, jos päästään mukaan.  Alla video sorsan ja fasaanin noudoista.


4 kommenttia:

 1. Meillä oli ainakin fasutaippareissa lokki vesityössä lintuna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oliskin parempi, kun näkyis paremmin vedessä :) Mutta tuolla koekalenterissa luki, et vesilintuna on sorsa tai telkkä.

   Poista
  2. Onneksi matka niin lyhyt että en usko että on ongelmaa markkeerata sitä ja nuo ovat noutajille mieleistä riistaa 😀 Toivottavasti pääsette kokeeseen!

   Poista
  3. Kiitos, ilmo laitettu :) Muistan vaan erään kokeen, kun ensimmäinen lokki heitettiin ihan lähelle ja se toinen veneestä heitetty olikin sitten tosi kaukana, sanoisin, että vähintään 50-60 m.

   Poista