lauantai 13. helmikuuta 2016

Pentutreffit, rally-tokoa ja noseworkia


Viikko sitten lauantaina oli Namun ja Mangon pentujen treffit (Megwe'g H-pennut) Luukissa. Mukana  oli Nipsu, Holly ja Mila omistajiensa kanssa. Näytin Namun kanssa miten trimmataan tassu- ja korvakarvat sekä trimmasin pennuilta hieman korvakarvoja samalla. Menimme porukalla Luukin koirapuistoon, niin saimme siellä olla rauhassa hiihtäjiltä :) Pennuille vein nähtäväksi variksen ja fasaanin, etenkin Holly oli innoissaan :) Kuvat tulee tähän myöhemmin.

Sitten koko viime viikon satoi vettä ja lumet suli, ensin tuli jääkeli ja sitten päästiin jo ihan hiekalle asti. Kunnes perjantaina saatiinkin sitten lunta ja lisää tuli tänään. 

Kuvat alla aamulenkiltä, jolloin satoi vielä lunta ja sitten tuli aurinko esiin :)

Tänään oltiin rally-tokon möllikisoissa Lohjalla, tuloksena 85p./100p. Rata oli sydämen muotoinen huomisen Ystävänpäivän kunniaksi :) Muistutuksia tuli hihnan pituudesta, siinä sen pitäisi olla ihan löysällä ja mä taas yritän pitää sitä liian lyhyenä ettei jäisi jalkoihin. Hajuja oli paljon ja Namun nenä kävi kierroksilla, muutama pistevähennys tulikin kylttien haistelusta. Yhdet treenit pästiin tekemään viikko sitten perjantaina Susannan ja Viksu-tollerin kanssa Kompassin hallilla, rakennettiin oikein rata, se menikin hyvin. 


Rt-rata oli sydämen muotoinen :)

NoseWork-kurssi loppui keskiviikkona. Teimme ensin hajutestin laatikoilla ja se sujui helposti. Namu löysi hajun laatikosta todella nopeasti eikä ohjaajalla ollut epäilystäkään etteikö laatikko olisi ollut oikea, niin hyvin Namu jäi laatikkoa haistelemaan. Sitten teimme huonekaluetsintää. Ensin haju oli tuolin jalassa ja se olikin aika vaikea, siitä kun haju leviää helposti laajalle alueelle. Mutta löytyihän se kuitenkin ilman apuja. Teimme vielä pari kertaa laatikkotestiä ja huonekaluetsintää. Toisella kerralla Namu löysi hajun nopeasti pöydän alapinnalta ja siihen oli hyvä lopettaa se harjoitus. Lopuksi kouluttaja, Erkku Kotonen, näytti oman koiransa kanssa miten haju löytyi sohvan takaa seinältä. Sen jälkeen Namu pääsi tekemään saman bonuksena. Haju oli laitettu 2 h aiemmin siihen seinään noin 1,2 m korkeudelle sohvan taakse. Namu haisteli ensin lattiatasolla sohvapöydän ja sohvan rungon, kunnes sitten hyppäsi sohvalle ja sitten haju löytyikin nopeasti seinältä. Hienosti Namu tarkensi hajukohdan laittamalla kuonon hajuun :)  Näitä on nyt hyvä harjoitella kotona ja sitten voisi mennä jatkokurssille.


Namu odottelee vuoroaan nosework-treeneissä :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti